Linkovi

Zvaničnik američke sigurnosti optužen da je na Interentu zavodio maloljetnicu


Zamjenik sekretara za medije Ministarstva za unutarnju sigurnost Sjedinjenih Državam uhapšen je po optužbi da je koristio Internet da za zavodjenje maloljetnog djeteta.

Zvaničnici kažu da je Brian Doyle bio seksualno otvoren u razmjeni poruka na Internetu sa, kako je on vjerovao, 14-to godišnjom djevojčicom, i sada se susreće sa optužbom za 23 prekršaja.

Brian Doyle, zamjenik sekretara za medije u Ministarstvu za unutarnju sigurnost je po funkciji zadužen da pomogne u zaštiti zemlje, medjutim, zvaničnici kažu da je, umjesto toga, bio napadač.


Grady Judd, okružni šerif, kaže da je Doyle slikovito objašnjavao 14-to godišnjoj djevojčici šta bi želio da joj uradi i šta bi želio da ona radi njemu.

Medjutim, kako kažu iz policije, to nije bila 14-to godišnja djevojčica sa kojom je Doyle online kontaktirao od sredine marta, nego prikriveni detektiv.

Oni kažu da je Doyle djevojčici slao pornografske filmove, i od nje tražio da mu šalje svoje slike u seksualnim pozama.

Nevjerovatno, ali Doyle je djevojčici rekao svoje ime, i da radi u Ministarstvu za unutarnju sigurnost, dajući joj čak i svoj broj telefona na poslu, kažu zvaničnici.

Grady Judd, okružni šerif:
Ono što nas je šokiralo je činjenica da on nije okljevao da već nakon prvog kontakta otkrije da je zamjenik sekretara za medije u Ministarstvu za unutarnju sigurnost. To je dodatni razlog što smo požurili sa hapšenjem, jer ne znamo koliki pristup ima drugim povjerljivim informacijama.

Kada je policija sinoć došla u Doylovu kuću on je još uvijek razmjenjivao poruke na internetu sa djevojkom – detektivom.

Federalna istraga je u toku, a iz Ministarstva za unutarnju sigurnost kažu da optžbe uzimaju veoma ozbiljno i da će u potpunosti suradjivati u istrazi.

XS
SM
MD
LG