Linkovi

Šef kabineta Bijele kuće, Andy Card podnio ostavku


Šef kabineta u Bijeloj kući, Andy Card je podnio ostavku, dok će na njegovu poziciju doći direktor za budžetska pitanja Josh Bolten.

Predsjednik Bush je to saopćio danas, hvaleći gospodina Carda koji je ovu funkciju obavljao pet i po godina. Predsjednik Bush je kazao da se uvijek mogao osloniti na njegove ”mudre savjete“ i ”apsolutan intergritet “.

Predsjednik Bush je kazao da je gospodin Bolten stručnjak za pitanja budžeta i ekonomiju, i da će na poziciju stupiti sredinom aprila. Do promjena u administraciji američkog predsjednika dolazi u vrijeme kada je Republikanska stranka gospodina Busha pozvala da uvede nove ljude sa svježim idejama.

Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je odobravanje javnosti po pitanju vođenja politike predsjednika Busha na najnižem nivou do sada i da skoro 70 procenata Amerikanaca smatra da je zemlja na pogrešnom putu.

Govoreći nakon današnjeg sastanka kabineta predsjednik je rekao da je u fokusu bio rat u Iraku, i izvještaj generala sa terena o stabilnom napretku koji je ostvaren. On je rekao da je teroristima kao jedino utočište ostalo da dovedu do američkog povlačenja, ali, rekao je, Sjedinjene Dražve će završiti misiju.

XS
SM
MD
LG