Linkovi

SDS nije obradovana ustavnim promjenama u BiH


Članovi Srpske demokratske stranke nisu obradovani sporazumom o ustavnim promjenama u B i H, koji su potpisali lideri vodećih političkih partija, ali su svjesni da se moraju učiniti određeni ustupci i za to preuzeti dio odgovornosti.

Izjavio je ovo danas potpredsjednik SDS-a, Borislav Bojić najavljujući da će konačni stav o ovom pitanju Glavni odbor ove partije zauzeti 25. marta te da će odluka koja se usvoji biti obavezujuća za sve predstavnike SDS-a u parlamentu Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Srpske radikalne stranke, Milanko Mihajlica je poručio da predloženi amandmani na Ustav B i H dovode u pitanje opstanak Republike Srpske pošto, kako je istakao, grubo zadiru u nadležnosti ovog entiteta. On je naglasio da je neophodno da Narodna Skupština razmatra prijedloge ovih amandmana te da ih odbaci kao štetne po Republiku Srpsku ili da raspiše referendum na kome bi se građani izjasnili o ustavnim promjenama.

Premijer Republike Srpske, Milorad Dodik je, nakon današnjeg sastanka sa kineskim ambasadorom u B i H, izrazio očekivanja da će do parlamentarne procedure o ustavnim promjenama doći prije raspisivanja opštih izbora u Bosni i Hercegovini.

XS
SM
MD
LG