Linkovi

Kompanija iz Dubaija prepušta posao drugom u želji da sačuva dobre odnose UAE i SAD


Kompanija čije je sjedište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je pristala da sve operacije u terminalima nekoliko američkih luka, uključujući njujoršku, koje je trebala obavljati - prepusti nekom američkom entitetu, saopćio je danas Senator John Warner.

Čitajući saopćenje kompanije, po imenu DP World, republikanski senator iz Virdžinije je kazao da je razlog odustajanja od strane kompanije iz Dubaija, želja da se sačuvaju dobri odnosi izmedju Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sjedinjenih Država.

Vijest koju je saopćio Senator Warner stiže nakon što je Zastupnički dom Kongresa, velikom većinom, izglasao da se blokira sporazum Administracije s kompanijom iz Dubaija. U Senatu su to isto pokušavali postići demokrate.

Predsjendik Bush je ranije rekao da će uložiti veto na svaku odluku Kongresa kojom bi se pokušao spriječiti sporazum da kompanija DP World, koja je pobijedila na otvorenom konkursu, preuzme rukovodjenje terminalima američkih luka. Brojna ispitivanja javnog mnijenja su pokazala da se većina Amerikanaca protivi sporazumu s arapskom kompanijom.

XS
SM
MD
LG