Linkovi

Sergei Lavrov u Bijeloj kući


Ruski ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov i američka državna tajnica Condoleeza Rice su izrazili jedinstven stav u odnosu na krizu oko iranskog nuklearnog programa , riječima da i Moskva i Washington nastavljaju insistirati na prestanku obogaćivanja uranijuma na iranskoj teritoriji.

Na zajedničkoj novinskoj konferenciji u Washingtonu, gospođa Rice i gospodin Lavrov su podržali ruski kompromisni prijedlog da se stvori nuklearno postrojenje za teherenske reaktore na ruskoj teritoriji.

Ruski ministar se također sreo sa predsjednikom Bush-em, te je nakon toga novinarima izjavio da su razgovarali o nastojanjima da se osiguraju skladišta nuklearnog materijala i o borbi protiv terorizma.

Gospodin Lavrov je ovom prilikom takodjer negirao tvrdnje nekih diplomata da je tijekom razgovora u Beču, Rusija ponudila Iranu izvjestan dogovor, prema kojem bi Teheranu i dalje bila ostavljena mogućnost da dio nuklearnih obogaćivanja obavlja kod kuće. Gospodin Lavrov je naglasio kako su se razgovori u Beču izmedju Moskve i Teherana fokusirali na to da se iranske nuklearne aktivnosti prenesu u Rusiju.

XS
SM
MD
LG