Linkovi

Predsjednik Bush stigao u Islamabad


" hspace=2 src="/bosnian/images/ap_bush_india_arrival_1mar06_eng_1951.jpg" width=203 align=left vspace=2 border=0>Predsjednik Bush je stigao u Islamabad, nakon trodnevnog posjeta Indiji, tijekom kojeg je naglasio da veze izmedju Washingtona i New Delhija nikada u povijesti nisu bile jače nego sada.

Američki predsjednik je najavio da će u Pakistanu sa svojim domaćinima razgovarati o ključnoj suradnji u ratu protiv terorizma, kao i nastojanjima da se njeguje ekonomski i politički razvoj te zemlje, kako bi se privlačnost radikalnog islama smanjila za obične ljude.

On sutra razgovara s pakistanskim predsjednikom Perwezom Muharrafom, a održat će i razgovor za okruglim stolom s predstavnicima raznih segmenata pakistanskog društva. Mjere sigurnosti u Paksitanu su izuzetne.

Američki je predsjednik govorio o posjetu Pakistanu, kao i o svojoj azijskoj turneji uopće tijekom televizijskog obraćanja indijskom narodu iz povijesno poznate tvrdjave Purana Qila, u New Delhiju. Gospodin Bush je rekao da vjeruje da bi prosperitetan i demokratski Pakistan bio partner od povjerenja Sjedinjenim Državama, mirni susjed Indiji, i snaga slobode i umjerenosti u muslimanskom svijetu.

XS
SM
MD
LG