Linkovi

Hag negirao navode o vecerasnjem  Mladicevom hapsenju


Nakon što su brojni mediji , nakon Tanjuga, večeras objavili da je haški optuženik Ratko Mladić uhapšen, stigla su dva demantija ove informacije. Prvi je stigao iz Beograda, gdje je glasnogovornik srbijanske vlade Srđan Đurić izjavio je da je u pitanju manipulacija koja nanosi štetu i ne pridonosi naporima srbijanske vlade da suradnju s Haškim sudom dovede do kraja.

Drugi demant , stigao je iz Haga. Glasnogovornika haškog tribunala Florence Hartmann izjavila je da Ratko mladić nije uhapšen danas u Beogradu.

"Nažalost, ništa se nije desilo. Mladić nije uhapšen, iako je na dometu vlasti u Beogradu", izjavila je Hartmann.. Agencija AP javila je večeras, pozivajući se na neimenovanog visokog srbijanskog zvaničnika, da je haški optuženik Ratko Mladić "lociran" i da "vlasti pregovaraju o njegovoj predaji". Ratko Mladić je pred Haškim sudom optužen za genocid počinjen nad nesrpskim stanovništvom BiH tokom opsade Sarajeva, te masakr u Srebrenici 1995. u kojem je u nekoliko dana ubijeno blizu 8.000 srebreničkih Bošnjaka.

XS
SM
MD
LG