Linkovi

Američka vlada je posvećena tome da pomogne Bosni i Hercegovini


Govoreći danas u Sarajevu na konferenciji o uklanjanju prepreka pri pokretanju biznisa ambasadora SAD, Douglas McElehaney je izmedju ostalog rekao:

«Svi vi koji ste danas učestvovali na ovoj konferenciji imate priliku da pomognete da BiH krene naprijed. Ako su vlade i poslovna zajednica spremni da rade zajedno kako bi uklonili nepotrebne barijere za pokretanje biznisa, bit će više novih radnih mjesta, a ekonomija će napredovati.

Naravno, trebate odrediti koji su propisi stvarno potrebni, a koji se mogu eliminirati. Usredsređen dijalog između biznisa i vlasti može riješiti ovo pitanje. A javnost traži da se ono riješi.

Američka vlada je posvećena tome da pomogne Bosni i Hercegovini da unaprijedi svoju privredu i poboljša uslove života za građane. To je ključna stvar za dugoročni razvoj i političku stabilnost. Posebno nam je stalo da mladi ljudi dobiju priliku da napreduju u svojoj zemlji.

Uspješna mala i srednja preduzeća ključna su za bolju budućnost ove zemlje. Sada je vrijeme da se takva budućnost gradi, tako što će se podržati osnivanje i razvoj malih i srednjih preduzeća.»

XS
SM
MD
LG