Linkovi

Venecuela se protivi proširenju programa VOA za Južnu Ameriku


Vlada Venezuele je osudila plan Bushove administracije da poveća programe za Venezuelu i ostale zemlje u kojima Sjedinjene Države žele ojačati demokraciju. U saopćenju ministarstva za komunikacije u Karakasu se navodi da Sjedinjene Države prakticiraju opsežan oblik intervencionizma i da nastoje destabilizirati vladu predsjednika Hugo Chaveza.

Predjsednik Bush je ove sedmice u poruci uz prijedlog budžeta za 2007. godinu Kongresu poručio da želi povećati emitiranje programa američkih i međunarodnih vijesti za Venezuelu, Afganistan i Zimbabve.

Guvernerski odbor američkog medjunarodnog emitiranja - koji nadgleda programe Glasa Amerike, Radio Martija, Slobodne Evrope, Slobodne Azije, i arapskog programa Rdio Sawa - je objavio da će Glas Amerike započeti emitirati novi, dnevni tv program na španskom jeziku za publiku u južnoj Americi.

Kongres je prošle godine poslao poruku Bijeloj kući pozivajući na američke radio i tv programe koji bi se suprotstavili anti-američkim stavovima predsjednika Chaveza.

XS
SM
MD
LG