Linkovi

Pripadnici EUFOR-a kontrolisali put Bileća-Gacko


Pripadnici EUFOR-a su danas sproveli akciju pretresa vozila i putnika na magistralnom putu Bileća - Gacko s ciljem sprečavanja šverca u ovom pograničnom području, potvrdili su predstavnici međunarodnih vojnih snaga u Bosni i Hercegovini.

Pripadnici EUFOR-a su danas blokirali prilaze selu Bogdašići uz magistralni put Bileća-Gacko nedaleko od granice sa Crnom Gorom.

Tokom akcije pripadnici međunarodnih vojnih snaga detaljno pretresaju sva vozila i legitimišu putnike i prolaznike. Kako je saopšteno iz baze EUFOR-a današnja operacija u Istočnoj Hercegovini nije povezana sa hapšenjem lica osumnjičenim za ratne zločine, odnosno, potragom za Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem ili njihovim pomagačima.

Cilj akcije u ovom pograničnom području je sprečavanje kriminalnih radnji u oblasti nezakonite trgovine raznim vrstama roba a operacija je organizovana je u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz EUFOR-a.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske se ovim povodom, do popodnevnih časova, nisu oglašavali tako da nije izvjesno da li u akciji učestvuje i lokalna policija.

Inače na području Istočne Hercegovine uz granicu sa Crnom Gorom u više navrata su posljednjih godina otkrivene grupe i pojedinci koji su se bavili švercom droge i drugih neprijavljenih roba.

XS
SM
MD
LG