Linkovi

Predsjednik Bush i danas stao u obranu rata u Iraku i  programa unutrašnjeg špijuniranja


Predsjednik Bush je i danas stao u obranu rata u Iraku, kao i svog kontroverznog programa unutrašnjeg špijuniranja, tijekom govora na Univerzitetu u Kansasu.

I ovaj je najnoviji predsjednikov govor dio intenzivnih nastojanja administracije da uvjeri Amerikance da je takav program tajnog nadgledanja neophodno sredstvo u ratu protiv terorizma.

Danas je gospodin Bush program nazvao nadgledanjem mogućih terorističkih aktivnosti, i zanijekao da je takvo što nezakonito, dodajući kako je na vrijeme izvijestio Konres o tome.

Gospodin Bush se našao pod žestokom vatrom kritika Demokrata, ali i nekih Republikanaca, zato što je ovlastio Agenciju za Nacionalnu Sigurnost da vrši nadgledanje telefonskih razgovora i e - mail poruka izmedju američkih gradjana i osoba u inostranstvu, bez dozvole posebnog suda za to. Senat će održati niz rasprava o ovom programu početkom februara, radi utvrdjivanja legalnosti.

Gospodin Bush je inače tijekom skupa u Kansasu odgovarao na brojna i razna pitanja okupljenih običnih gradjana - u rasponu od rata u Iraku i budućnosti penzionih fondova u Americi, preko izvoza američke govedine, do uloge prve dame Laure Bush u donošenju predsjedničkih odluka.

Predsjednika su čak pitali - kao iskusnog rančera - je li imao priliku gledati kontroverzni filmski hit Brokeback Mountain,o dvojici kauboja - homoseksualaca, na što je predsjednik rekao da nije gledao, ali da je svakako čuo čemu se radi.

XS
SM
MD
LG