Linkovi

Uoči dodjele Zlatnog Globusa


Večeras je velika noć za sve one koji su nominirani za prestižnu nagradu Zlatnog Globusa. Filmska industrija u Los Angelesu se preko vikenda pripremala za veliko slavlje. Holywood je prosto proključao, a luksuzni Beverly Hill Hotel je centralna stanica, centralno mejsto zbivanja.

Generalni upravitelj Hiltona, Dany Fitzpatrick je s ponosom pokazao jedan od penthausa na vrhu zgrade iz kojeg imate pogled na cijeli Los Angeles.Interesantno je napomenuti i da su svi nominirani glumci i filmski radnici koji u odsjeli u ovom hotelu bili preplavljeni poklonima, koji su uključivali i masaže i tretmane uljepšavanja. Dobotnici Zlatnog Globusa će biti saopćeni večeras.

Na 63-oj godišnjoj nagradi Zlatnog Globusa, za Globusa u kategoriji inostranog filma nominirano je pet filmskih ostvarenja i to jedan francuski film, dva kineska, film iz Južne Afrike i Palestine.

Stephen Chow, režiser filma "Kung Fu Hustle" kaže da je iznenađen nominacijom i da već radi na drugom dijelu istoimenog filma koji je u stvari komedija isprepletena sa borilačkim vještinama.

Drugi kineski nominirani film pod naslovom "Promise" je u stvari fantazija u kojoj se kineski general zaljubljuje u svoju robinju.

Francuski film "Sretan Božić" priča istinitu priču o jednodnevnom primirju uoči Božića u Prvom svjetskom ratu između njemačkih, škotskih i francuskih vojnika.

Palestinski film" Paradise now" govori o zadnjem provedenom danu dvojice dječaka koji su regrutovani da izvedu samoubilačke napade.

Južnoafrički film "Tsoti" govori nasilju i bandama mladih ljudi koji haraju Johanesburgom.

Anthony Hopkins će primiti ovogodišnju nagradu Cecil B. DeMille Hollywoodskog udruženja inostranih novinara za svoj izvanredni doprinos u oblasti filma.

Dodjelu nagrada Zlatnog Globusa će u direktnom prenosu vidjeti tv gledatelji u više od 150 zemalja svijeta.

XS
SM
MD
LG