Linkovi

Američki helikopter se srušio u blizini Bagdada


Jedan američki vojni helikopter se srušio u blizini Bagdada, i još uvijek se ne zna za sudbinu dvočlane posade. Američka vojska je istraživala jutrošnju nesreću koja se desila nekoliko kilometara sjeverno od glavnog iračkog grada. Svjedoci kažu da vjeruju da je granata pogodila helikopter, dok jedna pobunjenička grupa tvrdi da je ona oborila letjelicu. Saopćenje te organizacije, objavljeno na Interentu, nije moglo biti potvrđeno.

Dva američka pilota su poginula prošle sedmice kada je njihov helikopter oboren u blizini Mosula, dok je Al Qaida u Iraku preuzela odgovornost za taj napad.

U medjuvremenu tužitelj iračkog suda na kojem se sudi Saddamu Husseinu i još sedmorici suoptuženika kaže da će se sudjenje nastaviti 24-tog januara, bez glavnog sudije. Sudija Rizkar Mohammed Amin je podnio ostavku prošle sedmice, nakon što se požalio na mješanje vlade u sudski proces.

Na političkom frontu irački izborni zvaničnici su poništili rezultate 227 od ukupno 31 hiljade izbornih kutija, nakon otkrivanja prevara u prošlomjesečnim parlamentarnim izborima.

XS
SM
MD
LG