Linkovi

Sa Al Qaidom u Pakistanu se ne može obračunavati na ”lagan“ način


Američki državni sekretar Condoleeza Rice je kazala da se sa Al Qaidom u Pakistanu ne može obračunavati na ”lagan“ način, istovremeno obećavši odgovore na izraze zabrinutosti koji stižu iz Islamabada po pitanju zračnog udara na jednu teroriostički grupu u Pakistanu kada je ubijeno 18 osoba.

Mediji prenose izjave službenika obavještajnih agencija koji kažu da su snage Sjedinjenih Država izvele taj napad koji je za cilj imao drugog čovjeka Al Qaide, Aymana al Zawahirija. U napadu je u petak pogođeno jedno selo u blizini granice sa Afganistanom.

Napad je izazvao anti-američke demonstracije u nekoliko pakistanskih gradova jučer, dok su islamske stranke obećale da će organziizrati dodatne demonstracije. Pakistansko ministarstvo inostranih poslova je uložilo zvaničan prosvjed.

Na putu iz Liberije prema Washingtonu je američki državnmi sekretar Condoleeza Rice odbila dati dodatne detalje ovog napada, ali je kazala da na pakistansko-afgasnistanskoj granici vlada bezakonje već neko vrijeme i da je to problematično područje.

XS
SM
MD
LG