Linkovi

Xbox360 u automobilu


Da li ste ikada sanjali o tome da se nadjete za volanom sportskog automobila i vozite najbržom mogućom brzinom, a da za to vrijeme ne dovedete u opasnost ni sebe ni druge? Sada je i to moguće.

Microsoft i Nissan su udružili napore da naprave koncept automobila sa upravljačem Xbox igre ugradjenim na komandnoj ploči automobila.

Dakle nema ograničenja niti brzine niti uzbudjenja, ali igru možete koristiti samo kada je automobil ugašen.

Jedan od koncept automobila koji će biti predstavljen na Medjunarodnom sajmu automobila Sjeverne Amerike se zove Nissan Urge. Radi se o dvosjedu koji je proizvod zajedničkog rada automobilskog giganta Nissan-a i kompjuterskog giganta -a.

Ali najveća atrakcija ovog automobila su ugradjene komande za igru Xbox 360. Proizvodjači kažu da je ovaj automobil namijenjen mladim vozačima koji vole video igre, kako kaže Richard Plavetić.

Richard Plavetić, Nissan:
Ovo je namijenjeno mladim vozačim koji su odrasli uz video igre. To su vozači starosne dobi od 16 do 25 godina. To je njihov svijet. Oni igraju video igre kod kuće. Sada počinju da voze a mi smo im to novo iskustvo htjeli učiniti uzbudljivijim. Zbog toga smo u automobbil uključili video igre. Tako da možete sjediti u autu kada je parkirano, narvno zbog sigurnosti, i kada ugasite motor, uključi se video igra. Volan tada može biti otkačen od točkova i okrenut tako da omogućava interakciju sa igrom, kao i kočnica, gas i kvačilo koje postaju dio igre. Vi zapravo tada aktivno vozite u video igri i pravom okruženju automobila, kao što bi ste to činili na otvorenom putu.

Kada ste parkirani, a motor vam je ugašen, možete korisiti volan da bi ste upravljali ugradjenim Microsoft Xbox-om 360. Pedale su takodje potpuno kompatibilne sa Xbox-om 360. Igru možete pratiti na specijanlom monitoru.
Nissan Urge takodje ima kolijevku za MP3 player kao i telefon, koji ima dvojnu funkciju kojom se može i upaliti motor.

Nissan kaže da je do razvoja ovog automobila došlo nakon ankete sprovedene 2000-te godine medju mladima koji su smatrali da bi uključivanje video igara bila najatraktivnija karakteristika njihovog prvog auta.

XS
SM
MD
LG