Linkovi

Losionom protiv vaški


Uši, ili vaške, mogu se naći u kosi na stotine i stitine djece svake godine. Njihovo istrebljenje, praćeno izostankom iz škole, je mukotrpno, i ponekd bolno. Jedan američki doktor-dermatolog izgleda da je došao do metoda kojim će problem ušiju biti mnogo lakše rješiv. Pogledajmo što se o tome kaže u prilogu novinarke Paige Kollock.

Doktor Dale Pearlman, dermatolog iz Kalifornije, tvrdi da je došao do načina kako jednostavno odstraniti vaške, male parazite koji se naročito brzo prenose iz kose u kosu kod školske djece.

On je taj postupak nazvao Nuvo, a ključni element je losion koji, nanesen na kosu, guši vaške. Rezultate do kojih je došao, doktor Pearlman je objavio u jednoj studiji, a metod kojim se služi patentirao.

Dr. Dale Pearlman, dermatolog: Radio sam takozvani "otvoreni klinički tretman," prihvatao sve koji su došli, povrgavao tretmanu i analizirao rezultate.

Tretman je u 96 posto slučajeva bio uspješan. Dr. Pearlman nije obznanio činjenicu da losion koji je koristio nije njegovo otkriće. Riječ je o losionu za čišćenje lica Cetaphil koji se može naći u širokoj prodaji.

Nakon obzanjivanja te činjenice i upućenih mu kritika, doktor Pearlman nastoji uvjeriti da njegov Nuvo-metod koji uključuje pregled u ordinaciji i sve predviđene sastojke nije skup.

Dr. Dale Pearlman, dermatolog: Ja za 285 dolara ne prodajem samo 10 dolara vrijednu bočicu Cetaphila.

Postoje i drugi metodi istrebljenja ušiju, ali ti jedva vidljivi paraziti postaju otporni na mnoge otrove. Osim toga roditelji su skloniji opcijama koje isključuju toksične materije.

Doktor Paerlman je njegov metod publicirao i na internetu, tako da ga roditelji mogu besplatno koristiti.

Dr. Dale Pearlman, dermatolog: Želim podijeliti svoja saznanja, roditelji su sretni kada saznaju za moju metodu, i ja sam to odlučio učiniti široko dostupnim.

U najkraćem, metod doktora Pearlmana, podrazumijeva višekratno natapanje kose i glave losionom Cetaphil i sušenje fenom.

XS
SM
MD
LG