Linkovi

Ariel Sharon i dalje u kritičnom stanju


Danas provedeno skeniranje mozga oboljelog izraelskog premijera Ariela Sharona je pokazalo pozitivne rezultate, ukazujući na mogućnost da je njegovo tijelo apsorbiralo krv koja se izlila u mozak nakon teškog moždanog udara prošle nedjelje.

Doktori gospodina Sharon kažu da su nakon toga uklonili cijev iz lobanje kako bi umanjili pritisak. Ariel Sharon se medjutim, prema njihovim riječima, i dalje nalazi u kritičnom stanju. Sami ljekari su se našli pod kritikama javnosti nakon što se saznalo da se krila infrmacija o tome da je Sharonov mozak obolio - a što je otkriveno nakon prvog, blažeg udara prije nekoliko nedjelja.

U medjuvremenu je predsjednik Bush telefonom razgovarao s Ehudom Olmertom po prvi put otkako je on postao vršitelj dužnosti izraelskog premijera nakon što je gospodina Sharon pretrpio moždani udar.

Izraelski zvaničnici kažu da bi gospodin Olmert uskoro mogao posjetiti Washignton. Tri od 4 preostala člana konzervativne partije Likud u izraelskoj vladi, dali su ostavke, po pozivu na ostavku od strane vodje stranke, Benjamina Natanjahua. Političke stranke u Izraelu nastoje da se reorganiziraju za predstojeće izbore 28 marta.

XS
SM
MD
LG