Linkovi

U jutrošnjoj akciji EUFOR-a kod Rogatice teško ranjene tri osobe...


U jutrošnjoj akciji EUFOR-a nedaleko od Rogatice teško su ranjene tri osobe od kojih je jedna naknadno preminula, potvrdili su danas bolnički izvori, predstavnici MUP-a Republike Srpske i međunarodnih vojnih snaga.

Rada Abazović supruga Dragomira Abazovića, koga je kantonalno Tužilaštvo u Sarajevu osumnjičilo za ratne zločine, preminula je popodne od teških povreda u predjelu abdomena zadobijenih u jutrošnjoj akciji hapšenja njenog supruga koju su sproveli pripadnici EUFOR-a u mjestu Bašić Kula, zaseok Bjelogorci nedaleko od Rogatice.

Tom prilikom teško su ranjeni Dragomir Abazović i njihov jedanaestogodišnji sin Dragoljub koji su operisani i prema prvim informacijama se nalaze van životne opasnosti.

Šef Biroa za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske, Radovan Pejić je saopštavajući detalje ove akcije istakao da lokalna policija nije učestvovala u akciji hapšenja Dragomira Abazovića.

«Tokom akcije najvjerovatnije je došlo do upotrebe vatrenog oružja i međusobog pucanja. Tom prilikom tri lica, Dragomir Abazović, rođen 1958., njegova supruga Rada Abazović i sin Dragoljub, rođen 1994., zadobili su teške tjelesne povrede.

Odmah po saznanju za ovaj događaj policija iz policijske stanice Rogatica je izašla i obezbjeđuje lice mjesta, upućene su i uviđajne ekipe kriminalističke policije iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo a uviđajem će rukovoditi nadležni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.»

Međutim, portparol EUFOR-a James Tomas je saopštio da je Dragomir Abazović sam sebi nanio povrede prilikom pokušaja hapšenja te da je na pripadnike EUFOR-a pucano na šta su oni odgovorili i tom prilikom su povrijeđena dva lica u kući.

U razmjeni vatre niko od pripadnika međunarodnih vojnih snaga nije povrijeđen a u ovoj akciji su učestvovali i lokalni policajci, saopštio je gospodin Tomas.

XS
SM
MD
LG