Linkovi

Predsjednik Bush zatražio savjet oko Iraka


Predsjednik Bush je, kako se izvještava, zatražio savjet od nekoliko bivši državnih sekretara i ministara obrane, oko situacije u Iraku. Ovaj, kako mediji navode, vrlo neouobičajen sastanak, je održan sa predstavnicima obje stranke, a dogadja se u trenutkuk kada neki kritičari predsjednika Busha tvrde da se on potpuno izolirao što se tiče situacije u Iraku, i nije otvoren za širi spektar mišljenja i ideja.

Predsjednik Bush je priznao da su neki koji su sudjelovali na današnjem sastanku, mišljenja da se nije trebalo kretati u rat u Iraku; on je medjutim dodao da je zahvalan za njihove savjete, i da će ih ozbiljno razmotriti.

Nakon sastanka u Bijeloj Kući bivši državni sekretar Lawrence Eagleburger je izjavio da su se sudionici sastanka složili u principu da predsjednik mora biti otvoreniji oko situacije u Iraku u odnosu na američki narod.

Bivši ministar obrane, James Schlezinger je naglasio potrebu da se američke snage fokusiraju na slabosti pobunjenika u Iraku. Ostali na sastanku su bili bivši državni sekretar Madeleine ALbright, bivši ministar obrane William Perry, te ministar obrane iz vremena Vijetnamskog rata, Robert McNamara.

XS
SM
MD
LG