Linkovi

Saradnja sa Hagom prioritet MUP-a RS u 2006-toj


Prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u 2006.godini će biti saradnja sa Haškim tribunalom i pronalaženje preostalih lica sa javne liste. Ističe ovo u izjavi za Glas Amerike ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u 2005. godini ostvarilo značajne rezultate u mnogim segmentima a takva praksa će biti nastavljena i u ovoj godini.

«Primarna će biti i dalje saradnja sa Haškim tribunalom, u potpunosti ispunjavanje naših obaveza prema Haškom tribunalu, te borba protiv organizovanog kriminala uključujući i elemente terorizma, rekao je gospodin Matijašević.

On naglašava da će posebna pažnja biti posvećena obavještajno-operativnom radu na terenu u Bosni i Hercegovini ali i saradnji sa svim međunarodnim bezbjednosnim institucijama kako bi se locirali i uhapsili preostali haški optuženici.

«Mi ne posjedujemo nikakve relevantne informacije evidencije o postojanju bilo kakve lokacije, privremene ili stalne za bilo koje lice sa javne liste Haškog tribunala. Međutim, u narednom periodu ćemo, zaista biti koncentrisani po ovome pitanju kako bi u potpunosti ispunili sve naše obaveze, a to znači da sva lica sa javne liste Haškog tribunala moraju biti u Hagu.»

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Darko Matijašević je s tim u vezi najavio i intenzivniju saradnju sa susjednim zemljama.

XS
SM
MD
LG