Linkovi

Predsjednik Bush kršćanima uputio najbolje želje za Božić


Katolici su, takođe u svim dijelovima svijeta, jučerašnji prvi dan Božića obilježili molitvama za mir.U prvoj bozićnoj poruci nakon izbora za poglavara rimokatoličke crkve papa Benedikt 16. pozvao je svijet da se ujedini u borbi protiv terorizma, siromaštva, bolesti i posljedica prirodnih katastrofa.

Neka vaša srca budu ispunjena nadom i radošću za Spasitelja rođenog za sve nas...bio je dio papine poruke upućene sa trga Svetog Petra. Ni jaka kiša nije omela na hiljade vjernika da se okupe i burno pozdrave papu.

Oko 30 hiljada turista slilo se u Betlehem u i oko crkve Svetog rođenja, u kojoj je - kako kršćani vjeruju - rođen Isus.

U Sjedinjenim Državama, crkve su - poput katedrala Sveti Patrik u New Yorku i Nacionalne katedrale u Washingtonu takođe bile pune vjernika.

Američki predsjednik Bush i prava dama Laura su u božićnoj poruci putem radija uputili najbolje želje za dobrobit svih Amerikancima i izrazili najveću zahvalnost pripadnicima oružanih snaga koji braneći i šireći slobodu u Iraku, Afganistanu i drugim dijelovima svijeta, štite slobodu i demokratiju u Sjedinjenim Državama.

Sigurno je da vi više nego bilo ko drugi zaslužujete Božić ispunjen radošću i dobrim željama zbog onoga što tako nesebično darujete Iračanima. Svijet koji svojom nesebičnošću pomažete učinti boljim biće vam zahvalan zbog toga...rekao je, pored ostalog, ministar odbrane Sjedinjenih Država Donald Rumsfeld, američkim vojnicima okupljenim na predbožićnoj večeri u vojnoj bazi u Mosulu,I raku.

XS
SM
MD
LG