Linkovi

Crkva u BiH i hrvatski narod proživljavaju razne poteškoće


"Čestit Božić i na dobro vam došlo Isusovo porođenje. Ožalošćene utješio, razočarane i očajne ispunio nadom, klonule ojačao, bolesne izliječio, zavađene izmirio, napuštene ogrijao svojom ljubavlju, grješnima donio oproštenje, svima bio sve u svemu. U tom duhu neka je blagoslovljena 2006. godina", kazao je danas u svojoj božićnoj poruci vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Istina je, kazao je on, da nad našom domovinom već dugo nebo nije tako vedro kao one božićne betlhemske noći i da Crkva u BiH i hrvatski narod proživljavaju razne poteškoće na mnogim područjima društvenoga života.

"Mnogo je neizvjesnosti, mnogo je toga što u nama održava nemir i nesigurnost u novo, bolje sutra, mnogo je i onih koji nastoje da se to nebo ne razvedri, kojima su životi drugih sredstvo, a ne dragocjenost vrijedna poštovanja i skrbi. No, sve to neka ne zastre vedro nebo naše vjere i pouzdanja u Onoga koji je Gospodar Gospodara, Kralj vijekova, koji je s nama Bog! On je onaj koji neće iznevjeriti, jer Njemu smo dragocjeniji od bilo čega drugog!", poručio je kardinal.

Ujedno je uime svih katolika, svojih suradnika i svoje osobno ime od srca zahvalio svima koji su uputili božićne čestitke - vjerskim, općinskim, kantonalnim, županijskim, državnim, kulturnim i humanitarnim čelnicima te svim ljudima dobre volje zaželio radost i mir.

Čestitke su povodom nastupajućeg Božića, uputili mnogi: političari, predstavnici međunarodne zajednice, kulturni I javni djelatnici….

Još sinoć u sarajevskom narodnom pozorištu, održan je tradicionalni božićni koncert. Čule su se tradicionalne božićne pjesme, ali i Mocart, Pučini, Verdi….Tražila se i stolica više.

Snijeg koji pada u glavnom gradu BiH, sasvim sigurno upotpunjuje blagdanski ugođaj, koji se već nekoliko dana osjeća u Sarajevu.

XS
SM
MD
LG