Linkovi

Ništa se izgleda ne može uraditi bez korupcije


Zamjenik visokog predstavnika za B i H, Lorens Batler poručio je danas u Banjaluci nakon sastanka sa premijerom Republike Srpske, Perom Bukejlovićem da u narednih desetak dana očekuje od entitetske Vlade ispunjenje preuzetih obaveza u primjeni pojedinih zakona.

Vlada Republike Srpske ranije nije bila uključena u progres ali u posljednje vrijeme su postignuti određeni rezultati u pogledu primjene zakona koji se odnose na oblast lijekova, zaštitu potrošača, obligacije, superviziju banaka i izmirenje unutrašnjeg duga. Međutim, u narednih desetak dana se očekuje dalji napredak u ovim oblastima što će biti zajednički interes i Vlade i OHR-a.

Izjavio je ovo danas u Banjaluci, nakon sastanka sa premijerom Republike Srpske, Perom Bukejlovićem zamjenik visokog predstavnika za B i H, Lorens Batler izražavajući očekivanja da će biti izvršene i određene smjene u preduzećima Srpske Šume i Elektroprivreda Republike Srpske, u skladu sa ranaijim revizorskim izvještajima.

«Kako smo razgovarali, ukoliko Vlada ništa ne bi poduzela po ovim pitanjima onda bi se činilo da je Vlada na neki način saučesnik u ovim događajima», istakao je Batler.

Premijer Republike Srpske, Pero Bukejlović je naglasio da ukoliko Nadzorni odbori ovih preduzeća ne smijene odgovorne onda će Vlada intervenisati određenim odlukama do kraja ove godine jer se, kako je istakao, korupciji mora stati u kraj.

«U ovo zemlji praktično se izgleda ništa ne može uraditi bez korupcije, bez podmićivanja. To je nešto protiv čega se treba i zakonski boriti ali moramo biti odlučniji u našim institucijama. Ja ću vidjeti zašto, recimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova nije bilo odlučno, zašto Ministarstvo pravde nije bilo odlučno kad su to naši zaključci.»

XS
SM
MD
LG