Linkovi

Robobar


Među božićnim tradicijama u zapadnoj kulturi su tradicionalne božićne zabave. Jedna kompanija u Sjedinjenim Državama je proizvela specijaliziranog robota bartendera koji može i praviti koktele i pričati šale, a da ne očekuje bakšiš.

On služi 120 pića na sat i to uvijek s osmjehom. RoboBar je automatizirani barmen koji služi piće po vašem izboru, od martinija do piva, jednostavnim pritiskom na dugme i skeniranjem kartice. Nakon toga prelazi na miješanje pića i posluživanje, uz pomoć malog stola koji se okreće i koji se nalazi na ivici bara. Proizvođači kažu da je RoboBar savršeni uposlenik zbog svoje brzine i konsistencije. I uz to, on ne traži bakšiš.

Kompanija Motoman navodi da barmen može imati i svoj karakter i da možete poželjeti kakav izgled hoćete da on ima. Lice robota može biti napravljeno da izgleda kao bilo ko koga želite. Iako uz cijenu od 150 hiljada dolara, on možda neće biti najtraženiji poklon za Božić, njegovo funkcioniranje košta samo 30 centi na dan, što je plata koja početnu investiciju čini pravom bagatelom.

Uz to, RoboBar ne traži odmor i vjerovatno se neće prehladiti. RoboBar je programiran tako da posluži standardnu količinu pića--ni previše ni premalo. I s obzirom da nema prave prijatelje, on neće služiti besplatna pića. Ali to ne znači da nije popularan među lokalnim stanovništvom.

XS
SM
MD
LG