Linkovi

Klub Bošnjaka za izmjenu naziva entiteta Republika Srpska


Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske podržao je danas inicijativu Sulejmana Tihića za izmjenom naziva ovog entiteta kao i ocjenu ustavnosti novog Zakona o praznicima Republike Srpske.

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske podržava inicijativu člana Predsjedništva B i H, Sulejmana Tihića o izmjeni naziva entiteta Republika Srpska. Saopštio je ovo danas u Banjaluci nakon sjednice Kluba Bošnjaka njegov predsjednik, Ramiz Salkić.

«Smatramo da je promjena naziva Republika Srpska u interesu vraćanja povjerenja i pomirenja među narodima u Bosni i Hercegovini, imajući u vidu na koji je način nastao entitet i naziv Republika Srpska.»

Klub Bošnjaka je danas podržao i namjeru predsjedavajućeg Vijeća naroda Republike Srpske, Remzije Kadrića da se pred Ustavnim sudom ovog entiteta pokrene ocjena ustavnosti načina donošenja novog Zakona o praznicima, istakao je Salkić.

«Ne slažemo se sa Danom Republike, ne slažemo se da tamo stoje praznici, datumi za obilježavanje Ministarstva unutrašnjih poslova, ne slažemo se sa datumom obilježavanja Dana vojske, ne slažemo se sa Danom prosvjetnih radnika Sveti Sava i puno toga.»

XS
SM
MD
LG