Linkovi

Ratko Mladić do kraja godine u Hagu!?


Direktor policije Republike Srpske, Dragomir Andan saopštio danas u Banjaluci da sve službe iz ovog entiteta i MUP Srbije rade na tome da se general Ratko Mladić do kraja godine nađe u Hagu. Sa sigurnošću se ne može reći da će se to desiti sutra ili prekosutra ali se nadam da će i taj problem koji je veliki i za Republiku Srpsku i za Srbiju, do kraja godine biti završen, poručio je Dragomir Andan.

U isto vrijeme predstavnici Saveza logoraša Republike Srpske izrazili su danas nezadovoljstvo zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala nekadašnjem načelniku štaba Armije B i H, Seferu Haliloviću. Direktor policije Republike Srpske, Dragomir Andan poručio je danas da očekuje da se Ratko Mladić, do kraja godine, nađe u Hagu.

Odluka Haškog tribunala da oslobodi krivice bivšeg načelnika Glavnog štaba Armije B i H, Sefera Halilovića predstavlja još jedan dokaz da je Tribunal politički sud a ne sud pravde. Izjavio je ovo danas predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske, Branislav Dukić precizirajući da je on lično glavnoj tužiteljici Haškog tribunala, Karli del Ponte predao ogromnu dokumentaciju o, kako je rekao, Halilovićevim zločinima i naredbama koje se odnose na stradanje Srba u Srebrenici a pogotovo u 126 logora u Sarajevu koji su osnovani kada je Halilović bio komandant Armije B i H.

Dukić je, stoga, poručio da se logoraši iz ovog entiteta neće odazvati ni sudu B i H, koji, po njegovom mišljenju, po receptu Tribunala sudi samo Srbima.

Politički analitičar, Gostimir Popović je ovim povodom istakao da je presuda Haškog suda nepravedna i nelegitimna pošto, kako je naglasio, postoje žrtve i komandna odgovornost Sefera Halilovića u operaciji Neretva 93. Haški tribunal je na ovaj način pokazao da je daleko od prava a još dalje od pravde, istakao je Popović.

XS
SM
MD
LG