Linkovi

Da li je Bosanac medju osumnjičenim teroristima uhapšenim u Australiji?


Ministarstvo sigurnosti BiH još nije dobilo zvaninču informaciju ili neki zahtjev od australijske policije vezano za hapšenje Mirsada Mulahalilovića porijeklom iz Gradačca, pod sumnjom da je zajedno s još15 osoba učestvovao u pripremama terorističkih napada, izjavio je danas u Sarajevu zamjenik ministra sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Mektić je kazao da bez zvanične informacije ne može komentirati navode iz medija, ali da će Ministarstvo sigurnosti ukoliko bude zvanično obaviješteno od australijske policije putem Interpola, poduzeti sve što se bude tražilo. To bi moglo uključivati provjeru identiteta ili državljanstva te druge operativne mjere, rekao je on.

Kako su javile agencije, hapšenje Mulahalilovića je potvrdila i potpredsjednica Svjetskog saveza dijaspore BiH u Australiji Senada Softić Telalović. Ona je izjavila da je Mulahalilović imao veze s organizacijom El Furkan u Sydneyu, čije se djelovanje temelji na vjerskom fanatizmu. Mulahalilović ima 29 godina, a s roditeljima je stigao u Australiju tokom rata u BiH.

XS
SM
MD
LG