Linkovi

Kod Rogatice otkrivene veće količine naoružanja i municije


Pripadnici EUFOR-a su danas saopštili da su u tajnom skladištu kod Rogatice otkrivene veće količine naoružanja i municije.Oružje će biti naknadno uništeno.

300 protivtenkovskih granata,10 protivtenkovskih bacača te veće količine ručnih bombi i municije kalibra 7,62 milimetara, otkriveno je danas u tajnom skladištu naoružanja u blizini Rogatice.

Naoružanje su zaplijenili pripadnici policijske jedinice multinacionalne grupe Jugoistok EUFOR-a predali ga lokalnim policijskim snagama na ovom području. Detalji o tome gdje se konkretno nalazilo naoružanje i da li je riječ o skladištu iz proteklog rata nisu saopšteni.

Inače, ova akcija je sprovedena u okviru operacije «brzo istraživanje» koju provode integrisane policijske jedinice iz operativne grupe Jugoistok.

Pripadnici EUFOR-a su saopštili da će sutra iz kasarne Vojske Republike Srpske u Trebinju biti transportovan kontigent naoružanja koji će biti uništen u livnici čelika Jelšingrad u Banjaluci.

Samo iz trebinjeske kasarne od 24.oktobra ove godine, uključujući i sutrašnju isporuku, je odvezeno oko 30.000 komada zastarjelog ili zaplijenjenog naoružanja koje se uništava ili će biti uskoro uništeno u skladu sa ranije dogovorenim sporazumima o uklanjanju viška naoružanja.

XS
SM
MD
LG