Linkovi

Teroristi namjerno za metu imaju civile


U nedavnim eksplozijama bombi u New Delhiu, Indija, ubijeno je na desetine ljudi. Do eksplozije je došlo dok su se Indijci pripremali za Diwali, hinduistički festival i Eid ul-Fitr, muslimansko slavlje.

Američki državni sekretar Condoleezza Rice je zjavila: Ono što ove napade čini jos gnusnijim je to da su smišljeno za metu imali nevine civile. Gospodja Rice kaže da je borba protiv terora zajednička borba i da su Sjedinjene Države uz narod Indije dok oni privode pravdi one koji su odgovorni za ova kukavička djela.

Indija je samo najnovija meta terorista. Tokom četiri godine, nakon napada 11. septembra na Sjedinjene Države napadi su bili izvedeni i u Mombassi, Londonu, Jakarti i otoku Bali, Cassablanci, Sharm al Sheikh-u, Riyadu, Madridu , Istambulu i Israelu.

“Mada ubice nasumično biraju svoje žrtve”, izjavio je predsjednik George W. Bush “ njihovi napadi predstavljaju jasnu i smišljenu ideologiju- listu uvjerenja i ciljeva koji su zli.”

Predsjednik George W. Bush kaže: Mnogi muslimanski učenjaci su, ozbiljno osudili terorizam.

GEORGE W. BUSH: Često navodeći peti od trideset-dva ajeta Kur’ana u kojem stoji da je ubistvo nevinog ljudskog bića jednako ubijanju cijelog čovječanstva i spašavanje jednoga života je kao spašavanje cijelog čovječanstva, imam Ujedinjenih arapskih emirata je nakon napada u Londonu sedmoga jula, objavio: Ko god učini tako nešto nije Musliman niti je vjernik.

“Došlo je vrijeme”, izjavio je predsjednik Bush “da se svi odgovorni islamski lideri udruže u osudjivanju ideologije koja koristi Islam u političke svrhe i skrnavi plemenitu vjeru.

XS
SM
MD
LG