Linkovi

11 nevladinih organizacija u RS odbacuju stavove Igmanske inicijative


Predstavnici 11 nevladinih organizacija iz Republike Srpske danas su odbacili stavove Igmanske inicijative o redefinisanju Dejtonskog sporazuma.

Igmanska inicijativa je forum u kome su svoje mjesto našli, uglavnom, političari bez ugleda i uticaja, koji žele da promovišu koncept Bosne i Hercegovine, odnosno podršku Stranci demokratske akcije i Sulejmanu Tihiću koji podrazumijeva ukidanje Republike Srpske i ostvarenje ratnog cilja Alije Izetbegovića. Izjavio je ovo potpredsjednik Saveza logoraša i Koordinacionog centra 11 nevladinih organizacija iz Republike Srpske, Slavko Jovičić naglašavajući da ovaj centar ne podržava nikakve prijedloge za promjenu Ustava B i H koji dolaze od različitih organizacija i foruma poput Igmanske inicijative.

Inače, Savez logoraša Republike Srpske je danas uputio otvoreno pismo najvišim zvaničnicima Evropske Unije u kome upozorava na brojna kršenja ljudskih prava koja je vršio visoki predstavnik za B i H, Pedi Ešdaun. Usljed toga, kako se ističe, logoraši očekuju da će protiv Ešdauna biti podignuta optužnica zbog bezbrojnih kršenja ljudskih prava i nametnutih, protivustavnih rješenja.

XS
SM
MD
LG