Linkovi

U BiH izdat nalog za otvoranjem istrage protiv optuženika za terorizam


Tužiteljstvo BiH izdalo je nalog za otvaranje istrage protiv dvojice stranih državljana za krivična djela terorizma i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija. Mirsada Bektaševića i Cesura Abdulkadira za krivična djela terorizma, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je danas iz Službe za informiranje Tužiteljstva BiH.

Riječ je o Mirsadu Bektaševiću i Cesuru Abdulkadiru koji su uhapšeni 19. oktobra ,kojima je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor zbog postojanja opravdane sumnje da bi osumnjičeni mogli pobjeći iz zemlje, utjecati na svjedoke ili saučesnike i dokaze ili počiniti novo krivično djelo.

Tužiteljstvo BiH formiralo je operativni tim za sprovođenje istrage koja provodi sve potrebne operativne radnje na dovršavanju ove istrage koja se razvija u pozitivnom pravcu.

"Zbog osjetljivosti istrage u ovom trenutku nije moguće otkriti više detalja. Javnost će biti blagovremeno obaviještena nakon završetka istrage", kaže se u saopćenju Tužiteljstva BiH.

XS
SM
MD
LG