Linkovi

Potvrdjene informacije o hapšenju osumnjičenih terorista u BiH


Danas su u Evropska Policija i Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini potvrdili jučerašnju informaciju o hapšenju tri lica osumnjičena da su povezani sa terorističkom mrežom.

Policija navodi da su kod uhapšenih pronadjeni eksploziv, vatreno oružje i druga vojna oprema, te da se radi o turskom, švedskom i bosanskom državljaninu.

ZINAIDA ILARIJA, glasnogovornica Misije Policije EU:
Ono što vam mogu reći jeste da je ova veoma osjetljiva policijska istraga dala značajne rezultate i to za kratko vrijeme, te da je uhapšeno nekoliko lica i otkriveni odredjeni materijali. Prema našoj ocjeni, na ovu veliku istragu možemo gledati kao na još jedan dokaz profesionalizma policijskih snaga BiH - koje su još jednom pokazale da su u stanju da vode ovako složene krivične istrage.

Sa ovakvom ocjenom slaže se i Ured Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu.

SANELA TUNOVIĆ, GLASNOGOVORNICA OHR:
Terorizam je opšta, globalna prijetnja, a Bosna i Hercegovina jasno pokazuje da je u stanju da se efikasno pridruži medjunarodnoj borbi protiv terorizma.

Sarajevski list AVAZ, iz neimenovanih policijskih izvora, prenosi da je uhapšeni 18-godišnji Bosanac, pripremao samoubilački napad na ambasadu neke od zemalja članica Evropske unije.

XS
SM
MD
LG