Linkovi

BiH - policija, ptičija gripa, korupcija


Dom naroda prihvatio reformu policije u BiH

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu prihvatio Sporazum o restrukturiranju policijskih struktura u BiH,koji je u skladu sa Evropskim principima. Ovaj sporazum ranije su prihvatili Predstavnički dom državnog parlamenta, Parlament Federacije BiH i Narodna skupština Republike Srpske.

U BiH nema ptičijeg gripa

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Dragan Doko rekao je danas u Sarajevu da u BiH nema ptičijeg gripa. On je naglasio da Radna grupa za izradu strategije postupanja u slučaju pojave visoko patogenog ptičijeg gripa u BiH, ima zadatak da izradi strategiju za sprečavanje pojave ove bolesti, kao i da izradi mjere za njeno suzbijanje u slučaju pojave.

BiH medju visoko korumpiranim zemljama

BiH zauzima mjesta od broja 88 do broja 96 na listi 159 zemalja, rangiranih prema globalnom indeksu percepcije korupcije /CPI/ za ovu godinu, objavila je danas organizacija "Transparensi internešnal". Predsjedavajući Odbora direktora "Transparensi internešnal" u BiH Boris Divjak ističe da je “Poražavajuće da iz godine u godinu korupcija u BiH neprekidno jača, umjesto da se stanje u zemlji popravlja”.

XS
SM
MD
LG