Linkovi

Prije odluke o reformi policije Vlada RS traži objašnjenja iz Brisela


Vlada Republike Srpske prihvata tri osnovna principa Evropske unije ali s obzirom na različite stavove o provođenju ovih principa,Vlada traži njihovo tumačenje od evropskih institucija iz Brisela.

Saopšteno je ovo večeras nakon vanredne sjednice Vlade Republike Srpske koja je razmatrala osnove reforme policijskih struktura u B i H. Entitetska Vlada je, ujedno, zatražila tumačenja u vezi rada ostalih institucija Republike Srpske koje su povezane sa policijom kao i u vezi funkcionisanja Narodne Skupštine.

Takođe je saopšteno da nisu dovoljno argumentovane garancije predstavnika međunarodne zajednice da je policijska reforma posljednja velika reforma prije ulaska u Evropsku uniju.

Stoga će se, kako je saopšteno, Vlada Republike Srpske odrediti o reformi policije tek kada dobije odgovore i jasna tumačenja iz Brisela ne isključujući ni plebiscit kao krajnji oblik iznalaženja rješenja ovog pitanja.

Vlada je zatražila i od Predsjedništva i Savjeta ministara B i H da se izjasne o reformi policije a saopšteno je i da je angažovan institut Gent iz Brisela da kao stručni konsultant pomogne u rješavanju svih prisutnih dilema.

XS
SM
MD
LG