Linkovi

Afera prisluškivanje u Republici Srpskoj


Mediji u Republici Srpskoj danas objavljuju informacije da je na zatvorenoj sjednici Predsjedništva SDS-a, koja je održana prije dva dana u Banjaluci, predsjednik ove stranke, Dragan Čavić optužio ministra unurašnjih poslova Republike Srpske Darka Matijaševića da ga neovlašćano prisluškuje.

Pozivajući se na neimenovane izvore, mediji tvrde da je po saznanju o prisluškivanju premijer Republike Srpske, Pero Bukejlović naredio da se prisluškivanje prekine što je i učinjeno. S tim u vezi, premijer Bukejlović je danas istakao da Vlada nema nikakve veze sa prisluškivanjem te da se MUP ne bavi takvim radnjama. On je pojasnio da u MUP-u nikada nije ni postojala inicijativa da se prisluškuje bilo koji funkcioner, demantujući da je od Dragana Čavića dobio bilo kakav pismeni zahjev za istragu o prisluškivanju.

Šef kabineta, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Zoran Glušac je saopštio da su to obične gluposti te da ministar Darko Matijašević ne može narediti bilo kakvo prisluškivanje pošto za to postoji zakonom propisana procedura.

Međutim, predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik je saopštio da su se posljednjih dana pojavile informacije o prisluškivanju i praćenju predsjednika Republike Srpske naglašavajući da se o njima ćutalo. Dodik je istakao da ovakvi navodi samo govore koliko su odnosi u Republici Srpskoj loši i bolesni i koliko je vlast dovedena do dna.

XS
SM
MD
LG