Linkovi

Dragan Čavić kaže da mjere OHR-a bude radikalizam u SDS-u


Niz mjera koje je u posljednje vrijeme donio visoki predstavnik za BiH protiv Srpske demokratske stranke predstavljaju klasičan čin političke odmazde zbog stavova ove partije, posebno u vezi reforme policije. Ovim odlukama SDS je implicitno zabranjen pošto zbog blokade bankovnih računa nije u mogućnosti da izvršava bilo kakve finansijske obaveze, što praktično znači da se ova stranka ne može registrovati za bilo koje izbore.

Izjavio je ovo danas u Banjaluci lider SDS-a, predsjednik Republike Srpske, Dragan Čavić u pauzi zasijedanja Predsjedništva ove partije. On je istakao da ovakvi postupci međunarodne zajednice bude radikalizam u SDS-u koji nije moguće zaustaviti najavljujući određene mjere kao odgovor na pritiske iz OHR-a.

Čavić je istakao da će konkretne mjere biti poznate nakadno naglašavajući da se od SDS-a više ne može očekivati bilo kakva saradnja dok ne bude stavljen u isti položaj kao i ostale partije u BiH. Potpredsjednik SDS-a, Mladen Bosić je precizirao da ova partija pod postojećim pritiscima neće učestvovati u donošenju bilo kakvih odluka ali nije saopšteno da li to znači i odustajanje predstavnika SDS-a, članova Vlade Republike Srpske, od nastavka pregvora o reformi policije u B i H.

Čelnici Srpske demokratske stranke danas su pozvali predstavnike ostalih bosanskohercegovačkih partija da se solidarišu sa ovom strankom zbog, kako su poručili, kršenja ljudskih prava i političkih sloboda suprotnih mnogim evropskim konvencijma, koje sprovodi OHR.

XS
SM
MD
LG