Linkovi

Radikali koji su prodrli u britanske džamije zatrovali su mog muža


Udovica jednog od četvorice napadača - samoubica u Britanskim terorističkim napadima, kada su ubijene 52 osobe, izjavila kako su radikali koji su prodrli u britanske džamije, - zatrovali mozak njenog muža, inače miroljubiva čovjeka.

Udovica Germainea Jamala Lindsaya, inače rodjenog na Jamajki, je kazala za britanske novine The Sun, da je njen suprug došao pod utjecaj muslimanskih fanatika koje je sreo krajem prošle godine; utjecaj radikala na njega, kazala je udovica, je rastao nakon što je gledao slike muslimanskih civila koji ginu na ulicama Iraka, Bosne, Palestine, i Israela. Vjeruje se da je Jamal Lindsay u svojoj misiji usmrtio 26 civila.

U medjuvremenu, londonski sud je osudio jednog čovjeka, preobraćenika na islam, na 15 godina zatvora zbog posjedovanja materijala koji je koristan teroristima. Radi se o Andrew Rowe-u, uhvaćenom 2003. na francuskoj strani tunela, s knjgom terorističkih kodova i detaljima za pravljenje bombi.

Na drugom je britanskom sudu odlučeno da Husseina Osmana, koji je sudjelovao u drugim, neuspjelim terorističkim napadima na londonsku podzemnu, drže zatvorenog do 8 decembra, kada bi trebalo da mu počne sudjenje. Njega je isporučila Britaniji Italija.

XS
SM
MD
LG