Linkovi

Paravac i Ivanić osudili nastup Jovića u New Yorku


Član Predsjedništva B i H, Borislav Paravac je danas reagovao povodom istupa predsjedavajućeg državnog Predsjedništva Ive Mire Jovića na zasijedanju Generalne Skupštine UN-a osudivši njegove stavove o potrebi promjene Dejtonsko sporazuma, sa čime se Paravac ne slaže ?

Istupanje predsjedavajućeg Predsjdništva B i H, Ive Mire Jovića na zasijedanju Generalne Skupštine Ujedinjenih Nacija u Njujorku, odnosno, neki dijelovi njegovog govora nisu usaglašeni sa platformom koja je usvojena na posljednjoj sjednici Predsjedništva B i H.

U toj platformi se nigdje ne spominje revizija Dejtonskog sporazuma kao jednog od uslova približavanja Bosne i Hercegovine evropskim i evroatlanskim integracijama. Kaže se u današnjem saopštenju iz kabineta člana Predsjedništva B i H, Borislava Paravca u kome se oštro osuđuje i nastup predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića u Njuorku zbog, kako se navodi, njegovog grubog miješanja u unutrašnje poslove Bosne i Hercegovine.

Ministar inostranih poslova B i H, Mladen Ivanić koji se nalazi u Njujorku je saopštio domaćim medijima da je Ivo Miro Jović u Generalnoj Skupštini UN-a iznio lični stav koji je dobio oreol zvaničnog naglasivši da takav stav nije usaglašen u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Ivanić je istakao da je praksa neusaglašavanja stavova u Predsjedništvu prisutna već godinama te da to proizvodi određene probleme koji su štetni za zemlju u cjelini. On je potvrdio da u Bosni i Hercegovini ne postoji saglasnost u vezi promjene Ustava

B i H. Lider Srpske radikalne stranke Republike Srpske, Milanko Mihajlica je danas poručio da je neprihvatljivo da se član Predsjedništva B i H u Ujedinjenim Nacijama zalaže za promjene Dejtonskog sporazuma koje Predsjedništvo nije usaglasilo.

XS
SM
MD
LG