Linkovi

Vijeće naroda RS tek treba da se izjasni o reformi policije


Delegati Vijeća naroda Republike Srpske koji su danas zasijedali u Banjaluci nisu uspjeli da usaglase stavove o praznicima u ovom entitetu, a danas nije bilo rasprave, kako je očekivano o zaključku Narodne Skupštine da se odbije ponuđeni model reforme policije. Međutim, ispoljeni su suprotstavljeni stavovi i o ovom pitanju.

Stavovi predsjedavajućeg Savjeta ministara B i H, Adnana Terzića, koji je nakon zaključaka Narodne Skupštine Republike Srpske o odbijanju ponuđenog modela reforme policijskih snaga u B i H doveo u pitanje postojanje dejtonskog sporazuma i ovakve Bosne i Hercegovine su neprihvatljivi.

Saopštila je ovo danas u Banjaluci šef srpskog Kluba delegata u Vijeća naroda Republike Srpske, Desanka Rađević.

S druge strane,šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Repblike Srpske, Ramiz Salkić krivce za odbijanje ponuđenog modela reforme policije vidi u predstavnicima stranaka koje čine većinu u Narodnoj Skupštini.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća naroda Republike Srpske, Pejo Krnić je saopštio da će se ovo Vijeće tek izjasniti o zaključima Narodne Skupštine o reformi policije ali da, po njegovom mišljenju, više nema smisla raspravljati o ovim zaključcima pošto je još ranije zatražena zaštita vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka i Hrvata o ovom pitanju.

XS
SM
MD
LG