Linkovi

Poslanici Narodne Skupštine RS odbacili prijedlog o reformi policije


Poslanici Narodne Skupštine Republike Srpske odbacili su rano jutros u Banjaluci prijedlog Savjeta ministara B i H o reformi policijskih snaga koji je sadržavao tri principa Evropske Unije.

Narodna Skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici, koja je završena rano jutros u Banjaluci, u stvari podržala stav enitetske Vlade o odbijanju prijedloga sporazuma o reformi policijskih snaga koji je predložio Savjet ministara B i H.

Parlament je konstatovao da za Republiku Srpsku nije prihvatljiv bilo kakav model organizacije policije koji bi podrazumjevao da lokalna policijska područja prelaze međuentitetsku liniju razgraničenja.

Međutim,Vlada je obavezana da nastavi pregovore o reformi policijskih snaga na osnovu zaključaka Narodne Skupštine od 30.maja ove godine.

Protiv ovakvog stava parlamenta su glasali poslanici SDA, Stranke za B i H, SDP-a i Nove hrvatske inicijative.

Reagujući na zaključke Narodne Skupštine, premijer Republike Srpske, Pero Bukejlović je izrazio očekivanja da će pregovori o reformi policije biti nastavljeni te da ovaj entitet zbog odbijanja predloženih rješenja neće biti sankcionisan.

XS
SM
MD
LG