Linkovi

11 nevladinih organizacija u RS protiv tražene reforme policije


Predstavnici 11 nevladinih organizacija iz Republike Srpske poručili su na današnjem sastanku održanom u Banjaluci da neće dozvoliti prenos ovlaštenja u oblasti policije sa entiteskog na državni nivo najavljujući blokadu zgrade Vlade i Narodne Skupštine.

Koordinacioni centar 11 nevladinih organizacija iz Republike Srpske danas je saopštio da, kako se ističe, neda policiju ovog entiteta najavljujući da će po potrebi blokirati zgrade Vlade i Narodne Skupštine.

Kako je istakao predsjednik ovog centra, Branislav Dukić nevladine organizacije će pozvati građane da se dan prije održavanja sjednice Narodne Skupštine, na kojoj će se raspravljati o reformi policije, izjasne o tome da li su za prenos nadležnosti MUP-a Republike Srpske na nivo Bosne i Hercegovine.

Recimo i to da je entitetski ministar finansija, Svetlana Cenić,koja je i član pregovaračkog tima o reformi policije, saopštila da je Republika Srpska spremna da neke nadležnosti iz ove oblasti prenese na državni nivo ali ne i oblast javnog reda i mira, koja bi, po njenom mišljenju, trebala da ostane u entitetima.

Podsjetimo da je za ponedjeljak u Banjaluci zakazan nastavak pregovora o reformi policije a istog dana će se održati i sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske.


XS
SM
MD
LG