Linkovi

Svjetski lideri su izrazili sućut i ponudili pomoć žrtvama uragana


Svjetski lideri su izrazili sućut i ponudili pomoć žrtvama uragana. Glasnogovornik bijele kuće Scott McClellan je rekao da su mnogobrojne zemlje ponudile pomoć, i da je Washington otvoren za svaku vrstu pomoći.

Jedan od vodećih vojnih zvaničnika u Kanadi je izjavio da ta zemlja sprema snage i opremu kako bi pomogla na svaki mogući način, uključujući avione, opremu za prečišćavanje vode i električne generatore.

Indijski premijer Manmohan Singh je napisao pismo predsjedniku Bushu izražavajući suosjećanje i uvjerenje da će američki narod izaći u susret žrtvama.

Južno-korejska vlada je navela da je predsjednik Roh Moo Hyun u pismu predsjedniku Bushu izrazio zabrinutost za štetu i nadu za brzu obnovu.

Kubanski predsejdnik Fidel Castro se pridružio zakonodavcima na današnjoj parlamentarnoj sjednici u Havani u minuti šutnje za žrtve uragana.

Predsjedatelj iračke nacionalne skupštine Hajim al Hasani je izrazio sućut u pismu američkim zakonodavcima. Novi Zeland, Rusija i Venecuela su među zemljama koje su ponudile pomoć, iako je State department jučer saopćio da ne zna za ponudu Karakasa.

XS
SM
MD
LG