Linkovi

Američki svećenik na televiziji pozvao na ubistvo predsjednika Venecuele


Podpredsjednik Venecuele je optužio vrlo popularnog američkog evandjelističkog svećenika Pata Robertsona, koji ima svoj program i na televiziji - da su njegove izjave u kojima poziva na atentat na predsjednika Venecuele Hugoa Chaveza - terorističke.

Podpredsjendik te zemlje Jose Vicente Rangel je ovo izjavio dan nakon što je Pat Roberts u svom tv programu kazao kako Sjedinjene Države imaju sposobnost da skinu Hugoa Chaveza, i dodao kako smatra da je taj trenutak i došao.

Široko popularni svećenik medju evangelistima i drugim kršćanima u Americi, Pat Roberts, je Hugoa Chaveza optužio da čvrsto stoji iza komunizma, ali i terorizma, posebno islamskih extremista, dodajući kako bi bilo puno jeftinije ubiti ga, nego otpočeti cijeli novi rat.

Glasnogovornik State Departmenta Sean McKormak je rekao da Washington ne dijeli stajališta gospodina Robertsa, i njegove izjave nazvao neodmjerenim.

Venecuelski predsjednik Hugo Chavez, krajnje lijevo orjentirani lider, često je kritizirao Sjedinjene Države tvrdeći da Washington želi da ga se riješi ili čak izvrši atentat na njega. Chavez je bliski saveznik kubanskog diktatora Fidel Castroa.

XS
SM
MD
LG