Linkovi

Novi triler Wesa Cravena - Red Eye


Reditelj Wes Craven, veteran u horor žanru, autor čuvenih filmova Strava u ulici brestova i Vrisak, režirao je novi triler Red Eye, a u glavnim ulogama su dvije trenutno najveće holivudske zvijezde u usponu, Rachel McAdams i Cillian Murphy.

Mlada žena Lisa Reisert treba da leti noćnim avionom za Miami, ali će je odlaganje tog leta zbog oluje, i susret sa jednim zgodnim saputnikom odvesti na mnogo strašnije putovanje nego što je mogla i zamisliti.

Ispostaviće se da šarmantni mladić koga je srela na aerodromu ne samo sjedi pored nje u avionu nego je svrha njegovog putovanja - zavjera čiji je ona ključni dio... Čujmo šta kaže reditelj Wes Craven.

CRAVEN:
Učinilo mi se da je scenario kojeg sam dobio više bio pozorišni komad i to je meni, koji sam i glumac i reditelj, predstavljalo izazov - kako napraviti film, i držati gledaoce u napetosti, a da se glumci praktično ne dižu sa sjedišta. Medjutim, scenario je bio sjajan i svaki put kad bi neko pokušao da unaprijed smisli kako da spasi jadnu djevojku ili šta bi zločinac mogao da uradi, scenarista bi im pobjegao za još dva koraka...

Ovo je svakako film kojeg će ljubitelji ovog žanra rado vidjeti, a od prije dva dana, otkako se prikazuje u Sjedinjenim Državama - pred bioskopima su dugi redovi onih koji znaju da Wes Craven jednostavno ne može napraviti dosadan film.

XS
SM
MD
LG