Linkovi

Muzika po izboru Billa Clintona


Bivši američki predsjednik, Bill Clinton, koji i dalje privlači pažnju svojim političkim istupanjima, sada izlazi i na muzičku scenu. Naime, uskoro će u prodaji biti CD sa muzikom po njegovom ličnom izboru, iz njegove lične muzičke kolekcije.

Kao što mnogi znaju, Bill Clinton svira saksofon i veliki je ljubitelj, posebno slow jazz muzike, ako želite čuti kakve, uskoro ćete moći čuti njegovu vlastitu kompilaciju na CD-u.

Organizatori kažu da će se zvati ”Kolekcija Billa Clintona: Izbor iz muzičke sobe Billa Clintona, i da će to biti tek prvi u seriji CD-eva sa muzikom koju voli bivši predsjednik.

Iz Fondacije predsjednika Clintona kažu da su mjesecima radili na pribavljanju prava na odredjene izvedbe i konačno, kaže predsjednik Fondacije, Skip Rutherford, proces je završen i otpočelo je izdavanje prvog CD-a sa 11 naslova.

Mada je on nazvan “prvi Rock and Roll Predsjednik“, nema rocka na Kolekciji Billa Clintona. Više je to slow jazz mix, sa Miles Davisom, Ninom Simon i verzijom uživo pjesme Judy Collins ”Chelsea Morning“, koja je bila inspiracija za ime Clintonove kćerke.

Prvi CD možda neće ispuniti ono što su neki očekivali od Clintona, koji se kao muzički talent prvi put svijetu predstavio 1992. godine, a tokom predsjedničke kampanje stalno se pojavljivao sa saxsofonom.

Neki misle da je veliki propust što na prvom CD-u nije pjesma Maca Fleetwooda ”Don t Stop“, koja je izvodjena na gotovo svakom Clintonovom nastupu tokom predsjedničke kampanje. Medjutim, Skip Rutherford iz Clintonove Fondacije kaže da je to tek prvi iz serije CD-eva, da su otvoreni za sugestije, ali da konačni izbor isključivo ima Bill Clinton.

Prvi CD sa omiljenom muzikom Billa Clintona će se naći u prodaji za oko mjesec dana, a prihodi od njegove prodaje će ići u Fondaciju Billa Clintona i u dobrotvorne svrhe, uključujući pomoć žrtvama tsunamia i srčanim bolesnicima.

XS
SM
MD
LG