Linkovi

U okolini Mostara pronadjene veće količine vojne opreme, naoružanja i municije


Na temelju anonimne dojave nepoznate osobe PU Mostar i pripadnici Sektora krim policije MUP-a na lokalitetu Bogodola i Ladine pronašli su veću količinu vojne opreme, naoružanja i municije.

Pronađene su ,između ostalog, 42 RPG granate sa punjenjem, 40 trotilskih metaka od 200 grama, 12 granata za ručni bacač RBM 57, 40 komada trenutnih tromblonskih mina, 2 satna mehanizma SU 24, 15 punjenja za nitroglicerinsku pušku, 9 minobacačkih granata 60 mm, 4 kontejnera sa lansirnom cijevi RB OSA, protivavionski system strijela sa lansirnim mehanizmom, bacač plamena, 2 puškomitraljeza i dva mitraljeza, te veća količinamunicije.

Uviđaj je na licu mjesta obavljen od strane pripadnika OKP PU Mostar, kao i Sektora krim. policije a o svemu je obavješten i tužilac kantonalnog kantonalnog tužilaštva.

Vojnu opremu i naoružanje i streljivo preuzeli su pripadnici Eufor-a i smjestili na " sigurnu lokaciju ", i priprema se uništenje navedenih sredstava.

Istraga o pronađenom naoružanju je u toku, kaže se u saopćenju MUP-a HNK.

Portparol EUFOR-a Tom Rajal saopćio je danas u Sarajevu da je akcija policije u Mostaru, u još uvijek u toku i da ne može dati više informacija.

XS
SM
MD
LG