Linkovi

Žena sa odumrlom funkcijom mozga rodila djevojčicu


Mnogi ovaj dogadjaj nazivaju čudom. Žena sa odumrlom funkcijom mozga, čiji život je bio održavan mašinama puna tri mjeseca, u utorak je rodila djevojčicu.

Prije tri mjeseca je Susan Torres je bila energična mlada mama, koja je bila trudna 15 sedmica i nadala se da će roditi djevojčicu. Osmog maja se sve promijenilo kada je izgubila svijest od moždanog udara kada se karcinom raširio na mozak. Muž Jason se bojao da će se desiti najgore.

Jason Torres:
....doktor je rekao da mozak više nije funkcionalan. Ali zbog toga što je mlada i trudna i već ima dijete, daće joj šansu.

Sa mašinama koje su njeno tijelo održavale u životu, doktori su se nadali da će to dovesti do rodjenja djeteta. Jason Torres vjeruje da bi to i bila posljednje želja njegove žene.

Jason Torres:
Bez imalo dvoumljenja, ja znam da bi Suzan prošla koz pakao samo da bi svom djetetu pružila šansu.

U utorak su doktori njenoj bebi dali posljednju šansu za opstanak. Carskim rezom, rodjena je mala djevočica, Susan Ann Catherine Torres, teška manje od jednog kilograma. Doktorica Donna Tilden-Archer, Medicinski direktor neontološkog odjeljenja kliničkog centra u Virginiji, kaže da se beba drži jako dobro, s obzirom da je reodjena tri mjeseca ranije.

Dr. Donna Tilden-Archer, Virginia Hospital Center: Od momenta kada se rodila, bila je vrlo energična i plakala je, i vrlo dobroj formi s obzirom na visinu trudnoće.

Medjutim, ovo rodjenje donijelo je gorčinu obitelji Susan Torres. U srijedu ujutru, u prisustvu njene obitelji, Susan Torres je preminula kada su mašine koje su je održavale u životu 12 mjeseci, bile isključene. Glasnogovornik porodice Torres se sjeća Susaninih zadnjih dana.

Justin Torres:
Susan je bila najsnažnija osoba u intenzivnoj njezi. Njena smrt je dokaz da je ljudski život dar božji i da se za djecu uvijek treba boriti, čak i ako život zahtijeva posljednji atom snage i odanosti, kako se desilo u Suzaninom slučaju

Majčin posljednji dar kćerci koju nikada neće upoznati.

XS
SM
MD
LG