Linkovi

Harry Potter i papa Benedikt


Najnovije izdanje iz serijala o dječaku čarobnjaku Harryju Potteru, s potpisom autorice JK Rowling, predstavljeno je danas u New Yorku, uz gužvu i svu onu uzbudjenost i pažnju koja prati serijal ove britanske književnice od prvoga izdanja ovog dječijeg romana.

Novo izdanje , koje se u slobodnoj prodaji nalazi od sutra, predstavio je izvršni direktor američkog izdavača, kuće Scholastic, i to u najvećem broju tinejdžerima i starijoj djeci koja s velikim nestrpljenjem očekuju da se dočepaju knjige.

Novo izdanje zove se Harry Potter and the Half Blood Prince, a kuća Scholastic u prodaju pušta preko 10 milijuna primjeraka, uvjereni da će prodati i više od toga.

S druge strane svijeta se saznaje da je je papa Benedikt svojedobno prošle godine, dok je još bio kardinal Ratzinger, uputio pismo pohvale autorici Gabrielle Kuby, koja je napisala vrlo oštru kritiku serijala o Harryju Potteru. Navodi se da je Papa izmedju ostaloga kazao da knjige poput Harryja Pottera iskrivljuju kršćanstvo u očima mladih.

XS
SM
MD
LG