Linkovi

U Bratuncu obilježena godišnjica stradanja Srba u Podrinju


U Bratuncu je danas obilježena godišnjica stradanja Srba u Podrinju kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske te izaslanstva Srbije i Crne Gore i pojedinih stranaka. Danas je, ujedno, saopšteno da je jučerašnja komemoracija u Srebrenici protekla bez incidenata.

U prisustvu više hiljada građana danas je u Bratuncu održan parastos u znak stradanja 3.200 Srba srednjeg Podrinja tokom proteklog rata.

Parastos je služio episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije a prisustvovali su mu član Predsjedništva BiH, Borislav Paravac, predsjednik i premijer Republike Srpske Dragan Čavić i Pero Bukejlović te predsjednik Narodne Skupštine, Dušan Stojičić kao i izaslanstva Srbije i Crne Gore te pojedinih političkih stranaka.

Tom prilikom, Pero Bukejlović je izrazio zabrinutost zbog toga što, kako je rekao, mnogi ljudi u Bosni i Hercegovini ne prihvataju Republiku Srpsku kao realnost i tvorevinu Dejtonskog sporazuma. On je, ujedno, izrazio nezadovoljstvo što je tokom jučerašnje komemoracije u Potočarima zabilježeno veličanje haškog optuženika Nasera Orića primjetivši da se organizatori skupa od toga nisu ogradili.

Inače, portparol direktora policije Republike Srpske, Radovan Pejić je danas saopštio da su skupovi u Potočarima i Bratuncu protekli bez incidenta.

Međutim, danas je u sudaru automobila u kome su se nalazili saradnici ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske i vozila EUFOR-a, nedaleko od Bratunca poginula jedna osoba dok je još jedno lice teško povrijeđeno. Detalji nesreće će biti saopšeni naknadno.

XS
SM
MD
LG