Linkovi

Eksploziv uz Memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice


Predstavnici policije Republike Srpske otkrili su jutros nedaleko od Memorijalnog centra u Potočarima kod Srebrenice veće količine eksploziva spremnog za aktiviranje.

Policija Republike Srpske otkrila je juros na dvije odvojene lokacije nedaleko od Memorijalnog centra u Potočarima oko 35 kilograma eksploziva spremnog za aktiviranje.

Eksploziv domaće i strane proizvodnje, velike razorne moći, bio je postavljen u jednom šahtu i trafo stanici izvan kompleksa Memorijalnog centra.

Policija Republike Srpske je uklonila ovaj eksploziv a potom uz pomoć pasa tragača pretražila teren.

Istraga o mogućim počiniocima je u toku, potvrdio je portparol direktora policije Republike Srpske, Radovan Pejić.

Policija Republike Srpske, u skladu sa zakonom, programskim i prioritetnim zadacima Ministarstva unutrašnjih poslova Reublike Srpske, po nalogu nadležnog tužilaštva, provodi naložene mjere i aktivnosti, a za sve informacije obratite se Tužilaštvu Bosne i Herceovine, rekao je Radovan Pejić novinarima.

Inače, u Bijeljini je danas povodom obilježavanja desete godišnjice srebreničke tragedije održan sastanak predstavnika svih policijskih struktura iz oba entiteta i sa državnog nivoa.

Tom prilikom, zamjenik načelnika direktora SIPE, Dragan Lukač je saopštio da je otkrivanje eksploziva u Potočarima proizvelo ozbiljnu bezbjednosnu situaciju koja zahtijeva angažovanje svih bezbjednosnih struktura iz Bosne i Hercegvine.

Direktor policije Republike Srpske, Dragomir Andan je saopštio da se u Potočarima 11.jula očekuje oko 50.000 ljudi među kojima će biti i predsjednik Srbije i Crne Gore, Boris Tadić,koji će imati adekvatnu zaštitu.

Rukovodilac štaba MUP-a Federacije B i H za organizovanje ovog skupa, Ragib Hodžić je najavio dolazak više od 200 autobusa iz Federacije koji će na ulasku u Republiku Srpsku biti prekontrolisani i propisno obilježeni.

XS
SM
MD
LG